Doneer nu

Terug naar ambassadeurs

 

Ambassadeur Bløf & Sarakasi

Sakarasi biedt de Keniaanse bevolking ontwikkeling aan via cultuur en kunst. Een visie die Bløf als band enorm aanspreekt.

Blof kwam al snel in contact met het Umoja-project en er werden direct contacten gelegd met de familie van Dijck, grondleggers van Sarakasi. Vervolgens leidde dat tot kennismaking met Harry Kimani , een soort stiefzoon van Rudy en Marion van Dijck, die hun nummer ‘omarm me’ vertaald heeft in Swahili. Een kennismaking met Nairobi/Kenia was vervolgens vanzelfsprekend. “En als je dan vervolgens ziet hoe Sarakasi daar in Kenia aan mensen die geen doel en geen vooruitzicht hebben wél in staat is om mensen te enthousiasmeren én een doel te geven dan raak je meteen heel erg betrokken. Sarakasi is in staat om mensen een bepaalde drive te geven. Met die drive hebben ze een doel voor ogen én raken ze uit de beroemde cirkel. Dat doel kunnen ze realiseren door bijvoorbeeld acrobaat te worden. Maar in Sarakasi-Dome kan veel meer dan alleen dat.”

Jongeren worden er opgeleid en er wordt hun letterlijk een podium gegeven. Hier kunnen ze optreden en laten zien wat ze kunnen. Bij aankomst kregen we een heel mooi optreden waarbij de kinderen acrobaattoeren uitvoerden met gevaar voor eigen leven.

Eén van de hoogtepunten van de organisatie is de organisatie van het jaarlijkse Sawa Sawa festival in Nairobi. We zien dit als een soort zusterfestival voor Concert at Sea.

“Op zo’n moment heb je ook meteen door wat het werk van Sarakasi daar betekent”