Doneer nu

 

Terug naar ambassadeurs

 

Ambassadeur Chef' Special & Sarakasi

Chef’Special vertrok begin 2013 voor twee weken naar Kenia om waterprojecten te bezoeken.
Ze genoten van het prachtige land met haar overweldigende natuur. Ook de mensen maakte een grote indruk op hen. Tijdens hun reis bezocht de band Sarakasi Dome in Nairobi. Na een optreden in de Dome was het, zoals zij het zelf zeggen, officieel: De Cheffies fell in love with Kenia.

Chef’Special heeft in in samenwerking met het Sarakasi Trust een studio recording gemaakt met Dr. Eppy, Octopizzo, Taffa en Rustu, vier lokale artiesten. De titel ‘We are One’ slaat terug op het gevoel dat de band overhield aan het bezoek en de ontmoetingen in Kenia.Er werd in Kenia veel muziek gemaakt onder andere tijdens een bezoek aan een weeshuis in de sloppenwijk Kibera.

Op zoek naar ambassadeurs voor Sarakasi kwamen we al snel bij Chef’Special uit. De mannen van Chef’Special hadden een jaar eerder een bezoek gebracht aan de Sarakasi Dome in Nairobi. Daar gaven ze workshops en ontmoette zij diverse muzikanten. Een samenwerking kon niet uitblijven en het nummer We are One werd opgenomen. Inclusief bijbehorende clip.

Toeval wil dat de Cheffies dit jaar optraden tijdens het Nirwana Tuinfeest. Wij, een afvaardiging van het bestuur in Nederland, trokken de stoute schoenen aan en maakte een afspraak. Na te hebben genoten van een prachtig optreden hadden we back-stage een meeting. Het enthousiasme van de mannen voor Sarakasi was geweldig. Het was eigenlijk meteen duidelijk dat ze interesse hadden om Sarakasi te ondersteunen. En daar zijn we natuurlijk super trots op! Thanx guys!