Doneer nu

Over Sarakasi

Sarakasi is een culturele organisatie die kunst en cultuur combineert aan ontwikkeling. Wij zijn actief in het organiseren van leerprogramma’s en workshops op het gebied van zang, dans en acrobatiek. De doelgroep vormen vooral kinderen, jongeren en jongvolwassenen uit de sloppenwijken van Nairobi. Via opleidingsprogramma’s hebben duizenden kinderen en jongvolwassenen een kans gekregen om zich te ontwikkelen en te vormen tot professionele artiesten. Sarakasi is internationaal actief met een internationaal uitwisselingsprogramma.

Een belangrijk onderdeel van Sarakasi is het Sarakasi Hospital Project. De activiteiten van het Hospital project zijn voornamelijk gericht op het stimuleren van kinderen en jongeren. Met behulp van onze ziekenhuisclowns kunnen we de kinderen wel de benodigde tijd geven, de kinderen weer even kind laten zijn en ze een lach op hun gezicht geven. Naast de ziekenhuizen richten we ons ook op opvangcentra, jeugdgevangenissen en klinieken.

Verantwoording

We hebben een flink aantal projecten gerealiseerd in de afgelopen jaren. Meer over onze successen vindt u terug in onderstaande jaarverslagen. We danken iedereen die ons daar in het verleden bij heeft geholpen. Stichting Sarakasi werkt met duidelijke regels, procedures en gedragscodes. Wij geven daarom een transparant inzicht in werkzaamheden, projecten, inkomsten en uitgaven via onze jaarverslagen.

Daarnaast zijn we als stichting Sarakasi erkend als "Algemeen Nut Beogende Instellingen (ANBI)" en zijn we volledig vrijgesteld van schenkbelasting en erfbelasting. Via onderstaande link kunt u meer informatie vinden over onze ANBI status.

http://anbi.nl/publicatieverplichting/stichting-sarakasi-nederland/

 

annualreport2014-300x251