Doneer nu

Over Sarakasi

"Sarakasi" is het Kiswahili-woord voor circus of acrobatiek. Sarakasi Trust is een organisatie voor de ontwikkeling van podiumkunsten die in december 2001 in Nairobi door twee Nederlanders is opgericht. De organisatie werkt op het gebied van cultuur en ontwikkeling en is uitgegroeid tot een toonaangevende organisatie in cultuur en podiumkunsten in Oost-Afrika met veel connecties en marktkansen voor haar artiesten die zich uitstrekken tot buiten Oost-Afrika. Sarakasi traint jongeren in de podiumkunsten (dans en acrobatiek); in life skills; organiseert culturele uitwisselingen en evenementen en voorts vindt betaald werk in binnen en buitenland.  Zodoende heeft Sarakasi veel jonge mensen geholpen om een ​​zinvol leven te leiden, een baan te vinden en ook hun talenten en vaardigheden op het gebied van dans en acrobatiek te ontwikkelen en te gebruiken.

 

De "Stichting Sarakasi Nederland" is opgericht met het doel om fondsen in Nederland te werven ten behoeve van de activiteiten die worden uitgevoerd in Kenia ( Nairobi ) onder de naam Sarakasi Trust. 

 

Nadere informatie over de Trust organisatie van Sarakasi in Kenia kun je vinden op Facebook
Sarakasi Trust

en op de website van de Trust
Sarakasi Trust

Nog meer informatie over alle projecten in Kenia en specifiek op het gebied van de dancers is te vinden op de facebooksite van Kenia. Via dit social media kanaal wordt bijna dagelijks een update gegeven over alle activiteiten en projecten.

Facebook Sarakasi Dancers

En ook in Nederland is een facebook pagina maar deze is veel minder actief:
Facebook Sarakasi Nederland

Verantwoording

We hebben een flink aantal projecten gerealiseerd in de afgelopen jaren. Meer over onze successen vindt u terug in onderstaande jaarverslagen. We danken iedereen die ons daar in het verleden bij heeft geholpen. Stichting Sarakasi werkt met duidelijke regels, procedures en gedragscodes. Wij geven daarom een transparant inzicht in werkzaamheden, projecten, inkomsten en uitgaven via onze jaarverslagen.

Daarnaast zijn we als stichting Sarakasi erkend als "Algemeen Nut Beogende Instellingen (ANBI)" en zijn we volledig vrijgesteld van schenkbelasting en erfbelasting. Via onderstaande link kunt u meer informatie vinden over onze ANBI status. 

http://anbi.nl/publicatieverplichting/stichting-sarakasi-nederland/

 

annualreport2014-300x251

Anbi

Registratienummers van belang voor ANBI register:

  • Nummer Belastingdienst voor ANBI registratie: 8517.98.950
  • Stichting Sarakasi Nederland is ingeschreven in de Kamer van Koophandel onder nummer: 5564.2535
  • RSIN nummer dat hoort bij deze registratie : 8517.98.950
  • In Nederland is zowel het post als bezoekadres: Beerze 20, 5711 KB Someren
  • Email adres van de bestuurder in Nederland is: jjbreukes@gmail.com

Overige informatie is terug te vinden op de site van de ANBI zelf 

http://anbi.nl/publicatieverplichting/stichting-sarakasi-nederland/